Keresés ebben a blogban

2012. november 16., péntek

Világvége vagy Világbéke?

2012.12.21.
Sokszor sokan kérdezik mostanság tőlem, ki tréfásan, ki tanácstalanul, hogy akkor most mi lesz december 21-én valójában??
Nem tudom és nem is ismerek senkit aki tudhatná a választ. Halottam néhány előadást, olvastam könyveket, és cikkeket ebben a témában. De többnyire mindenki óvatosan fogalmaz. Egy biztos nem azon a napon fog a "dolog" megtörténni, hanem már történik. Már egy jó ideje benne vagyunk.
Én úgy képzelem el mint egy homokórát, ahogy peregnek a homokszemek szépen lefelé. Mikor még az elején van olyan lassúnak tűnik, mintha állna, csak alul látjuk, hogy szorgosan alászállnak a homok-pettyek. De a vége felé begyorsul, méghozzá örült tempóra vált.
Na ezt éljük most ezt az őrületes pörgést. Ez a világ, ez a korszak véget ér és nem egyik napról a másikra hanem már nagyon régen elkezdődött folyamat utolsó dobbanásait éljük át, hiszen mindenki tudja hogy a végét járja ez a pénz centrikus világ.
Pénz, pénz, pénz! csak ezt hallottam az elmúlt években és engem is bedarált rendesen, minden jó és rossz következményeivel, mint mindenkit. De mint láthatjuk, olvashatjuk ez már szétesőben van, szinte mindenki érzi, hogy valami változás kell. Igen és ez el is fog jönni, illetve már szinte itt is van.
És persze szerintem 22-én ugyanúgy fogunk felkelni (én vállaltam is bulit) talán  nehezebb lesz az álmunk, de érezni fogjuk, hogy egy jobb világra ébredtünk. Persze rajtunk múlik hogy ebben a világban hogyan fogunk érvényesülni, hiszen már nem a pénz fog dominálni hanem a SZERETET! A pénz nyelve ismeretlenné kezd válni a szereteté meg egyre ismerősebb és erőteljesebben fog megmutatkozni bennünk. Persze már most is rajtunk múlik, hogy éljük meg az életünket, hogyan fogadjuk el a történéseket, hogyan viszonyulunk embertársainkhoz. Azután még fontosabb lesz minden gondolatunk, cselekedetünk. Elérkezett az idő egy szeretet teljesebb világra, háborúk és katasztrófák nélkül. Legalább is remélem mert ez az én Hitem és persze az ember sokat tett és tesz azért hogy a világot, világát tönkretegye, megtépázza. Ez nem is fog következmények nélkül maradni, mint minden más sem ebben világrendben. Érdeme már most arra gondolni, hogy mennyire fontos, hogy figyeljünk és segítsünk egymáson.

Végezetül egy írás amit érdemes elolvasni, Kis Balázs Kunó vélekedik erről a témáról:

http://csillagmag.hu/csillaguzenetek/a-vilagvege-benned-van/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése