Keresés ebben a blogban

2012. február 12., vasárnap

nem tudhatjuk...

Nem tudhatjuk és nem is tudjuk. Nem gondolunk rá. Nincs idő figyelni.
Csak rohanunk a semmibe és nem nézünk szét.
Ha kicsit odafigyelnénk, észrevennénk mire is lenne szüksége a másiknak. Néha csak egy jó beszélgetés, néha kicsit több. Nem is gondolkodunk ezeken, ez ma nem divat, nincs rá IDŐ.
Pedig ha a barátok, rokon kicsit gondolnának a másikra, felhívnánk egymást, érdeklődnénk, lehet egy nehéz pillanaton segítenénk át, vagy csak öröme lenne abban a percben. De az is lehet, hogy ezekben a nehéz időkben gyakorlatiasan is segíthetnénk egymást. Mondjuk körbe néznénk, hogy a környezetünk mivel is foglalkozik, mit szolgáltat vagy árul, mit is tud. És ha egymás erőforrásait használnánk máris felpörögne körülöttünk minden anélkül, hogy karakteres változást iktatnánk be életünkbe.
Ha kicsit figyelnénk és nem csak kizárólag magunkkal lennénk elfoglalva talán könnyebben észrevennénk a körülöttünk rejlő lehetőségeket, ami mindenkinek az lehet.
Néhány csoportosulás, gyülekezet erre épül. Mi meg csak címkézzük őket, kritizáljuk, pedig csak ésszerű gondolkodást visznek be egy közösség életében. Nézz körül mit csinál a szomszédod, barátod, rokonod és ha épp arra van szükséged akkor vedd igénybe azt! Persze kibővíthetnénk az Országunkra is. Ha Magyar termékeket vásárolnánk, saját gazdaságunk erősödne és nem egy idegen ország kasszáját tömnénk tele. Van esélyünk, csak kicsit gondolkodni kellene, és figyelni és persze egy csipetnyi empátia sem ártana. Figyeljünk és segítsünk egymáson! HAJRÁ!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése