Keresés ebben a blogban

2018. március 25., vasárnap

STOP Közmédia! Stop!

Ne szoktam politikai témában megszólalni. Sok oka van hogy miért. Most sem egy párt mellett vagy ellen szólnék, inkább csak az igazságérzetemnek fáj amit tapasztalok. 

Így a választás előtt amikor nem tudsz elmenni a dolgok mellett, mert ott zajlik az arcodban, kiéleződik a helyzet, megmutatja mindenki az arcát - persze szeretné a csábítóbbat, no de nem mindig sikerül - és egyszer csak felteszed a kérdést, hogy szokhattuk meg ezt, hogy lehetséges, hogy némán tűrjük és szinte normálisnak gondoljuk azt, hogy egy köztévé így működik ahogy. kizárólag irányított, cenzúrázott hírek, az ellenzék az ellenvélemény a kontroll teljes kizárása, kormány propaganda, eltorzítva, szűrve, megollózva, manipulálva. 

Mégis kinek jó ez? Még egy kormánypárti ember se gondolhatja komolyan hogy nem, kellenek az érdemi viták, az ellenvélemény, az igaz hírek, valós helyzetek bemutatása. Nem gondoljuk, hogy ez így teljesen félrevisz mindent? De! Tudjuk. De lehajtott fejjel szomorúan konstatáljuk, hogy ez van és max nem kapcsolunk oda. De lassan sehova, és nem olvasunk semmit mert értelmetlen. Persze ez olyan mint a filterezett insta képünk, és az avatárunk a facén, amit szépen nevelgetünk, és csinik vagyunk, és Coelho idézeteket posztolunk, és egészségesen táplálkozunk, jókat sportolunk, bulizunk, happyk vagyunk mint állat, jó néha betegek is kicsit, de természetesen nem púzunk büdöset és nem hibázunk szinte soha. Körülöttünk minden szép és jó! Ezt mutatjuk kifelé magunkról, de mikor lefekszünk este tudjuk ennek csak a fel igaz. Vagy lehet a fele sem...

Nem szeretem a politikát, de nem ilyen lovat akartam, és üzenem a mindenkori hatalomnak hogy ezt ne tegye. Mert nekik is vannak gyerekeik, lassan unokáik és azoknak is lesznek gyerekei, és Nevelni kell mert minták vagyunk, és példaképek és nem ilyen példák kellenek. Persze ebből is lehet építkezni, mert egy értelmes fiatalból pont az ellenkezőjét fogja kiváltani ez a magatartás. És persze lehet őket büntetgetni ha kimennek az utcára és elmondják a véleményüket, ideig óráig megy ez, de hosszútávon Ők fognak dönteni, ha már mi ilyen nyámnyilák lettünk és kussolunk és lapítunk és rázzuk a fejünket csendben halkan és várunk valamiféle csodára. 

Szóval sok ismerősöm van minden oldalon, hisz gondolhatunk bizonyos célokat másképp ezzel nincs baj, hisz nem csak egy féle zenét szeretünk szerencsére. De bizonyos témában egyet kell értenünk és ezért fel is kell szólalnunk. 
A KÖZ-médiájával ezt nem teheti egyik hatalom sem. Sem tévével sem újsággal sem rádióval sem digitális tartalom szolgáltatóval. Hisz ez az adófizetők pénzéből a mi tájékoztatásunkra és szórakoztatásunkra van, és nem a félrevezetésünkre, átprogramozásunkra és befolyásolásunkra, és végképp nem a manipulatív ijesztgetésünkre szolgál! Ez egy erkölcsi lavina, aminek részesei is vagyunk ha nem jelezzük hogy ezt nem tetszik nekünk! Jelezzük. Ki-ki ahogy tudja! Köszönöm ha elolvastál, Írd meg nyugodtan ebben a témában a véleményed! 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése